Ciocolatina cu blat de biscuiti

de adasev12 in Prajituri, 12 Ian 2012 | 6142 vizualizari

 

vroiam ceva dulce...dar fara sa coc blat...asa ca am improvizat ceva pe blat de biscuiti...si nu f pretentios...

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 piscoturi
  • biscuiti cu miere, vreo 200 g
  • o esenta de rom mare sau 2 mici
  • 50 g unt topit
  • 120 g lapte praf
  • 50 ml lapte dulce
  • o lg mare de  crema de alune
  • 2 maini mari de nuca macinata
  • crema:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 250 g frisca lichida
  • un cub de unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lg miere
  • zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatina cu blat de biscuiti:

Se pun intr-un castron mare biscuitii si piscoturile. Se adauga untul topit si laptele dulce si se amesteca bine cu mana (nu e nevoie de mixer sau robot), apoi se adauga esenta de rom, nuca si laptele praf si crema de alune. Se amesteca bine totul. Se ia o forma de tort sau ce aveti la indemana (ideal e o forma cu pereti detasabili, dar mie imi lipseste inca din dotare asa ceva si a trebuit sa o pun intr-o forma fixa..)...si se pune pe fundul ei o mana de nuca macinata, peste intreaga suprafata, apoi cu mana se intinde blatul de biscuiti cat de cat uniform si se taseaza bine. Se lasa la rece pana se face crema.

Ciocolata se topeste la microunde cu untul si laptele , se amesteca bine si se lasa sa se raceasca cat sa se poata adauga la frisca. Frisca se bate ff bine cu o lingura de miere (plus zaharul necesar, asta daca nu e gata indulcita, ca a mea...) Se adauga apoi ciocolata racorita si se amesteca binisor, apoi se intinde peste blatul de biscuiti si se niveleaza frumos suprafata. Se lasa la rece macar 2 ore.

Blatul initial o sa fie molcut, dar se va face crocant si f bun de la laptele praf dupa ce sta la rece.

Deasupra am facut niste stelute din zahar pudra vanilat,...nu prea reusite..ca trebuia sa fac forma din ceva hartie mai tare...dar bun si asa...dupa cum spuneam, nu vroiam ceva pretentios...doar ceva dulce ciocolatos...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatina cu blat de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de biscuiti